It's very easy to make delicious pumpkin soup with frozen and canned ingredients!
1. Sauté minced onion and garlic with olive oil until golden brown.
2. Add 3 cups water, 2 cubes of chicken stock. Boil to dissolve the cubes.
3. Add 1 can (15 oz) pumpkin puree, 1/2 tsp salt, black pepper, 1/2 Tbsp maple syrup. Simmer for >15 min.
4. Dissolve 1/2 tsp corn starch (7.5 ml) in 2 Tbsp (30 ml) water. Add the slurry into the soup.
鶏ブイヨン、塩コショウ、隠し味にメープルシロップだけでこんなに美味しいスープができるとは! 玉ねぎにんにくのソテーに鶏ブイヨンを加えた時点でものすごくいい香りがしていた。これはいろんなスープに応用できそうだ〜
Butternut squash (かぼちゃの仲間だけど中身黄色だし味もマイルド)ではなく、かぼちゃ pumpkin の缶を探すのもポイント。
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