9.03.2018

ワイン、アルパカ、フレンチトースト


After finishing writing a book chapter, I felt like celebrating it with a glass of wine. 180mL-bottles are convenient for a small drinker like me living alone. The Pino Grigio to the left did not have strong flavour, and it might go well with a strong-flavoured dishes. The middle rose, White Zinfandel had a sweet, honey-like aroma and fruity flavour. This is the best! The Chardonnay had a rich, mellow aroma and flavour, a little bit honey-like. It seemed quite well-rounded, not too sweet, not too dry, pairing nicely with almost anything. Those small bottles are a good option to try and see which one you like. Especially for rose, which is usually more expensive than whites. I am wondering if different Rose tastes taste similar to this or not. It makes me want to learn about wine tasting.

本仕上げがかなりの難作業で、仕上がった祝杯にとワインを買いたくなった。久しぶりにアルコールを飲む。180ミリボトルという手軽なものがあったのでそれを試してみた。カリフォルニアのもので、ピノグリージョ、ホワイトジンファンデル(?)、シャルドネ。ピノグリージョはあまり味がなく、何か強めのスパイス系の食べ物がほしいなという感じ。ホワイトジンファンデルはさすがロゼで、蜂蜜のような甘みとフルーティな味が良かった。シャルドネはドライすぎず、甘みもあり、飲みやすい。 食中酒にぴったり。ロゼは高いことが多いのでお手頃に試飲できてラッキー。



フレンチトースト、時々すごく食べたくなる。今回はいろいろな穀物の種子が沢山入ったパンを使った。もともとこれは、そのまま食べようとしたらばっさばさだったため何かしないといけずとりあえず冷凍していたもの…。オイルやバターを使わず、全粒粉なため、このパンの水分低い感はすごかった。しかしフレンチトーストにすると卵液をたっぷり吸ってくれておいしい。スープに漬けて食べるのもいいかも。米粉パンが恋しい。



日本からの物資
和風パスタソース、もち、煮魚パック、かつおぶし、高野豆腐、カリカリ梅などなど。助かるーーー



Lovely alpaca from my Aussie friends!!
It's been 8 months since I last saw them in December in NYC. It feels like yesterday, but I miss them. I wish I could fly to Adelaide for a weekend or something!
アデレードの友達からのアルパカ写真。私がかわいいと言ってたのを覚えていてくれている。ふわふわもふもふーー 彼らに真冬のニューヨークで再会してから早八ヶ月。月日がたつのは速いけど、まだ昨日のことのように感じる。アデレードに気軽に行けたらいいのになあー

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