1.16.2022

キッシュとスパイス Quiche and spices

食べ物記二日目。
Food diary day 2. 

ほうれんそうとサーモンのキッシュとラムレーズンクリームパン! 三条のキッシュ推しパン屋さんにて発見! キッシュの種類がすごくたくさんあった。キッシュは四角形でたべやすい。らむれーずんはラムの濃厚なかおりと味で美味しかった。
Salmon and spinach (?) quiche and raison & custard bread.  Liked the squre shape of the quiche. Easy to handle and eat, and with some extra crust.  The raisons seem to have been soaked in rum and match with the custard cream well. Very flavorful.  

料理でスパイスをたくさん使ったので(tk氏持参...感謝)、私もまたスパイス料理してみたいなと思い。こういうの、気が向いたときに一気に揃えるに限る。アメリカでけっこうスパイスを持っていたけど、開封済みのは置いていかないといけなかったので... とりあえず簡単そうなジョージアの豆料理、ロビオを作ってみよう! やっとlobio覚えた!!
Inspired by the flavorful dinner last night, I got a lot of spices myself!  Finally I feel like cooking more seriously.  I was kinda hesitant to buy a lot of condiments because I had to throw away all the opened spices I had before coming back.  It felt wasteful.  But I miss making spicy food to my own liking.  A Georgian bean dish, lobio, might be a good one to start.   

 

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